dijous, 11 de febrer del 2010

Centres de sociabilització (I) L'Ateneu Cultural i Recreatiu

Aquesta és la denominació que hem de fer servir quan ens referim a centres, casinos, ateneus, tavernes...


D'aquests espais, destinats en bona mesura al lleure però també a d'altres aspectes del creixement humà (cultura, política...) n'han existit i existeixen diversos exemples, d'aquests anirem
Un dels més coneguts és l'Ateneu Cultural i Recreatiu de Montbui, altrament conegut com Ateneu del Nucli Antic.
Fundat l'any 1920 amb el nom d'Ateneu Agrícola de Montbuy, es consolidà ràpidament com a lloc de trobada dels montbuiencs de dretes. El café i el seu teatre dignificaren una tasca que ja s'anava duent a terme amb anterioritat en altres locals particulars però sense que hi hagués una entitat que la recolzés.
Durant la Guerra Civil aquest centre va ser incautat per les forces republicanes del municipi (centralitzades al Centre Republicà) i l'any 1941 es convertí, un cop recuperat, en el Ateneo Cultural y Recreativo, moment en que es produirà, també, un creixement en l'espai de l'edifici, de característiques clarament noucentistes, en adquirir-se un edifici veí que quedà instal·lat com a annex (el Sindicat).

Amb l'arribada de la democràcia l'Ateneu catalanitzà el seu nom i diversificà la seva activitat, arribant fins els nostres dies.

Podeu obtenir més informació sobre aquesta entitat visitant: ateneumontbui.tk

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Es pot dir de tot, però sigueu respectuosos.