dilluns, 24 de maig del 2010

Centres de sociabilització (IV) La Vinícola

Arribem, per fí, al final d'aquesta sèrie. M'haureu de perdonar però no he tingut el temps suficient per poder-me posar a fer la feina com cal.

El Centre Cívic i Cultural La Vinícola és el principal centre d'esplai i de generació cultural del nucli de Sant Maure de Montbui. La seva existència com a centre de sociabilització és curta i respón a les necessitats, durant molt de temps no respostes, d'un espai d'aquestes característiques al nucli urbà. Aquest és un casal social modern i té les característiques pròpies de qualsevol centre cívic existent a les nostres viles i ciutats. Conta amb servei de bar, sala d'actes polivalent i diverses dependències, com diverses aules i on destaca l'Arxiu fotogràfic de Montbui.

La vida de l'espai, però, és molt més llarga i interessant.
El conjunt de la Vinícola (consta de dos edificis) es construeix l'any 1903 com a adoberia i rep el nom d'adoberia de Cal Munguet. Aquesta empresa farà fallida amb l'inici de la dècada de 1920 i les seves instal·lacions seràn aprofitades per instal·lar-hi una destil·leria naixent d'aquesta manera la Vinícola SA, empresa que estarà operativa fins el 1986.

Finalment, l'any 1991 serà adquirida per l'Ajuntament de Montbui que iniciarà les obres de remodelació, convertint l'edifici principal en la seu consistorial (1992) i l'edifici secundari en el CCC La Vinícola (1996).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Es pot dir de tot, però sigueu respectuosos.