dijous, 9 de juny de 2011

Montbui de llegenda (V): La venjança de les dames mores

Segons es narra a la Crònica dels Comtes de Barcelona, l'any 723, el castell de Montbui es trobaba en possessió dels àrabs. En aquest context, però, una sèrie de dames mores havien estat ultratjades pel que era l'Alcaid de la fortalessa i juraren venjança en contra d'aquest. 
Així es posaren en contacte amb les forces cristianes que assetjaven el castell i planejaren un ardit. D'aquesta manera elles s'encarregaren de donar mort a l'Alcaid i, fins i tot, a la guàrdia del castell. Finalment donaren pas franc a l'exèrcit cristià que ocupà el castell derrotant les darreres forces musulmanes que l'ocupaven.

Tot i la versemblança de la llegenda, ja que sovint els conflictes armats es resolen per traicions o estratagemes semblants al narrat, trobem una important incongruència amb la història. La primera menció que trobem del terme de Montbui es remunta a l'any 936, i encara no existia el castell. Aquest fou edificat al llarg del segle X i no és fins l'any 1003 que podem afirmar que el castell ha sigut completament edificat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Es pot dir de tot, però sigueu respectuosos.