divendres, 18 de maig del 2012

Camins de Montbui. El camí de les Costes

Aquest cap de setmana es celebra, un cop més, l'aplec del Roser a la Tossa, com ja hem dit en una anterior entrada.
El cmaí tradicional per pujar a la Tossa en aquesta i d'altres manifestacions religioses és el camí de les Costes, també conegut, molt gràficament, com de les Processons. 
A diferència del camí de la Serreta, que també ens mena cap el cim de la Tossa en un dels seus trencalls, aquest no travessa el torrent Garrigosa. Aquest camí parteix també de l'actual carrer Progrès i ens porta directament cap el cim de la Tossa passant per alguns indrets curiosos de la geografia i la història montbuienques. Així el primer tram passa a la vora de Cal Vendrell i la subestació elèctrica.
Tot seguit gira pronunciadament cap a la Tossa iniciant una important ascenció fins el cim de l'emblemàtica muntanya. En un dels marges del camí, tot just iniciat el darrer tram de pujada podreu trobar (si us desvieu un xic del camí) un dels elements patrimonials més singulars del municipi: una barraca de vinya. I diem singular per què, tot i ser bastant comuna en el nostre territori, a Montbui només se n'han localitzat quatre d'aquestes barraques de pedra seca, i dues d'elles a la Tossa.

Bona passejada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Es pot dir de tot, però sigueu respectuosos.