Pàgines

L'autor

Darrere d'aquestes pàgines no s'amaga ningú, ja heu pogut comprovar que totes les entrades van signades i localitzades, però encara no havia trobat el moment per a presentar-me.
 
El meu nom és Daniel Gonzàlez i Caldito, vaig nèixer a Igualada el 1981 i des del 2007 sóc veí de Santa Margarida de Montbui.

El 2005 hem vaig llicenciar en Història a la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzant-me en Història Moderna i Contemporània.

Des del 2009 treballo com a Auxiliar de Biblioteques a la Biblioteca Verge de Montserrat del Bruc. Feina que convino amb els estudis del Grau d'Informació i Documentació a la Universitat Oberta de Catalunya.

Així mateix formo o he format part d'algunes de les entitats del nostre poble com el Grup de Drac i Diables de Santa Margarida de Montbui i l'Ateneu Cultural i Recreatiu. I també he col·laborat amb aquelles que m'ho han demanat puntualment si l'agenda m'ho ha permès.

L'any 2008, durant un dels actes de la Festa Major de Montbui em va assaltar un dubte: com és que no hi ha cap monogràfic sobre la història de Montbui? Després d'intentar donar resposta a aquesta qüesió i veient que a dia d'avui encara no hi ha cap obra historiogràfica, amb prou entitat com per a ser reconeguda com a bona, de la història del nostre poble, vaig iniciar una investigació històrica que ha donat alguns fruits.
El primer és una monografia (potser la primera amb cara i ulls) sobre la història de Santa Margarida de Montbui editada el 2012. i que podeu adquirir seguint aquest enllaç. El segon és una quantitat de dades anecdòtiques enorme i informacions que, per separat, poden ajudar a fer un retrat de conjunt prou interessant i apropar,d'una forma amena, la nostra història als no especialistes. Vaja, el que s'en diu fer difussió. Tot això concentrat en el bloc que des del 2009 podeu anar llegint.
Així mateix, i fruit d'aquesta investigació, vaig tenir el plaer de publicar el meu primer article a la Revista d'Igualada també l'any 2009.

Actualment formo part de la Fundació la Tossa, on actuo com a guia del conjunt patrimonial del castell de Montbui. 

7 comentaris:

  1. Felicitats pel blog. molt interessant. COm dius queda per fer una història de mOntbui. Tinc interès per la història medieval i crec que cal una història dels nobles de la comarca per castells. Sóc historiador tb i he publicat un treball sobre els Tous.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Bernat, com pots veure, hi ha una mica de feina.
      La veritat és que jo soc contemporaneísta però últimament estic treballant més en edat mitjana i moderna... coses que passen.
      La teva proposta sembla interessant.

      Elimina
  2. Dani, es fantastic el que estas fent. Si et puc ajudar en alguna cosa fes-m'ho saber.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies. Les coses fetes amb il·lusió surten bé.

      Elimina
  3. Ui! Avui he revisat aquesta petita biografia i veig que he de canviar coses... m'hi posaré aviat...

    ResponElimina
  4. Bon dia,
    Veig que no escrius des de 2014, però potser veuràs aquest missatge. Aquest no és el lloc correcte per escriure’t, però no n’he trobat un altre.
    Estic buscant informació sobre Francisco Castejón, y he trobat el seu nom en la teva entrada “Plets senyorials per Montbui: la guerra de Successió” hi consta el seu nom en la frase:
    “Yo el Rey=
    Por Mandado del Rey Nuestro Señor don Francisco de Castejón. Refrendada cien ducados=Idem=”
    S’ha trencat l’enllaç al text original i no indiques on trobar-lo.
    Si em pots ajudar, t’ho agrairé.

    Josep Orrit
    perit.prl@orrit.es

    ResponElimina

Es pot dir de tot, però sigueu respectuosos.